publiciteit externen

Bekijk hier de uitnodiging voor de boekvoorstelling van het boek van Patriek De Meyer “Bewogen jaren”.  Deze voorstelling wordt mede ondersteund door het Davidsfonds Lotenhulle-Poeke.

Vooraf inschrijven is niet nodig.  Tijdig aanwezig zijn is zeker belangrijk.

klik hier voor  de uitnodiging

Interesse in bewegegingssesie voor kleuters in een unieke setting? 

In januari start een nieuwe reeks van 8 bewegingsessies voor kleuters. Als kindercoach en Creatief Danscoach voor kinderen organiseert Eva deze dansexpressie sessies in de nieuwe Hoeve in Poeke bos. Genieten van de prachtige natuur dichtbij huis. 

klik hier voor de flyer

meer info op

 https://kindercoachpraktijkbloesem.be/aanbod/bewegingssessies/

Klik hier voor meer info

Op zondag 27 november 2022 vindt de Dag van de Wetenschap plaats, het grootste wetenschapsfestival van Vlaanderen waarbij onderzoeksinstellingen de deuren openen voor het brede publiek.

 

De faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent organiseert die dag maar liefst 42 activiteiten op Campus UZ Gent, rond het thema “Gezond en wel, met dank aan de wetenschap”.

 

Deze dag biedt een unieke gelegenheid om op een laagdrempelige wijze een kijkje te nemen achter de schermen van het baanbrekende onderzoek aan de universiteit. Leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen deelnemen aan een brede waaier van activiteiten zoals workshops, demonstraties, lezingen en zelfs een escape room over uiteenlopende thema’s in de geneeskunde en gezondheidszorg.

Het volledige programma van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen vindt u op www.dagvandewetenschap.be/gezond-en-wel. De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor een aantal activiteiten is het aantal deelnemers beperkt en is inschrijving vereist.

 

Zouden we u mogen vragen om dit initiatief bekend te maken aan uw leerkrachten, leerlingen en hun ouders? U vindt daarvoor in bijlage een flyer die u digitaal kan doorsturen.

Autisme: anders bekeken!


Er is al veel gezegd en geschreven als het gaat om autisme.
Maar wat is het nu echt?
Hoe kan je als omgeving inspelen op de noden van iemand met een autismespectrumstoornis.


In deze vorming nemen we jullie graag mee in de wondere wereld van het autibrein.


Woensdag 23 november 2022 om 19.30 - 21.30
Praktijk Pilaar
Deken Darraslaan 104 - Tielt

Inschrijven kan via: noortjesanders@praktijkpilaar.be
Inkom: €15
Opgelet: beperkte plaatsen!

klik hier voor meer info

infovergadering voor een nieuw sportief initiatief: een ponyclub in Lotenhulle.

Klik hier voor meer info

Klik hier op deze link om meer info over de laatste initiatieven te lezen.

https://aalter2017.icordis.be/newsletterpreview.aspx?id=27801&sc=31F53521CE16999B5DA98927CB540088

Gratis vorming 'Positief opvoeden'

Gratis vorming 'Borstvoeding voor koppels

Luiers maatje 5 gezocht

Vzw Boven De Wolken organiseert

MIRIAM:  MOEDERGROEP VOOR ALLEENSTAANDE MAMA'S

klik hier voor info


INDIVIDUELE BEGELEIDING
GROEPSBIJEENKOMSTEN
ZIN OM ERBIJ TE ZIJN?
ANDERE MAMA'S ONTMOETEN

Huis van het kind organiseert een lezing  (panelgesprek) ‘Zorgen voor mama’.

klik hier voor de uitnodiging

Hierbij de uitnodiging voor deelname aan de Junior Journalistwedstrijd 2022-2023 georganiseerd door de drie DF afdelingen van Aalter.

klik hier voor de flyer

klik hier voor de uitnodiging

Een groot deel kinderen heeft af en toe nood aan extra ondersteuning wanneer ze dreigen vast te lopen binnen het onderwijs of thuiscontext omwille van psychische-, emotionele- of ontwikkelingsproblemen.

 

In vzw 'De tuin van Oz' willen we kinderen en jongeren emotioneel te versterken om aansluiting te vinden binnen de schoolse context of de overbrugging naar professionele hulp haalbaar te maken voor het kind en zijn context.

 

We wensen elk kind dat moeilijk of niet tot leren komt in de schoolse situatie een plek te bieden waar het ruimte en rust krijgt om het hoofd even leeg te maken, om de zorgen even te vergeten en om kleine stapjes te zetten in de ontwikkeling.

mindfulness lessen gericht tot ouders en opvoeders ( iedereen die met kinderen werkt)

De lessen zijn praktijkgericht met praktische tips om thuis of op het werk met kinderen toe te passen.

Als een kind binnen het gezin of familie geconfronteerd wordt met kanker, verdwijnt de aarde vanonder hun voeten.

Men komt vaak in een rollercoaster terecht met heel veel gevoelens, angsten, vragen en onzekerheden. Meestal is er binnen het ziekenhuis onvoldoende ruimte en tijd om deze naasten van een kankerpatiënt op te vangen.

Eens thuis is het balanceren op een touw, waar enerzijds hun eigen leven verder gaat, maar anderzijds ze de confrontatie en beperkingen van hun ziek familielid mee helpen dragen.

Hun wereld wordt dus ook op hun kop gezet en in grote mate beperkt.

 In de herfstvakantie organiseert Inloophuis Huyse Nestelt, in samenwerking met De Caravan een 3-daags kamp voor kinderen van 6 tot 12 jaar, die in het gezin/familie te maken krijgen met kanker.

Aan de hand van verbinding, willen we deze kinderen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan.  Knutselen, springen, stoeien, loslaten en vasthouden, daar draait het om.

2 -3 -4 NOVEMBER 2022

Klik hier voor meer info.

CodeFever vzw, een STEM-academie, die programmeerlessen organiseert voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. 


Op zaterdag 24 september start CodeFever programmeerlessen bij jullie in de buurt … Er zijn nog een aantal beschikbare plaatsen. Daarom willen we jullie leerlingen graag een vrijblijvende proefles aanbieden! 
De plaatsen zijn beperkt. Hoe sneller jullie dit uitsturen, hoe meer kans dat de kinderen van jullie school kunnen deelnemen. 

De proefles is geen verplichting. Vinden de kinderen het niet leuk, dan is die eerste les kosteloos. Doen ze graag verder, dan kiezen ze voor de hele reeks.

klik hier voor meer info

Ben je een lezer en ontdek je graag de leukste boeken van het moment?
Zou je graag zelf eens punten geven aan boeken? Zin om een echt jurylid te zijn en mee te stemmen voor de beste boeken van Vlaanderen?

De Leesjury is een boekenjury voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar.  Kinderen tussen 4 en 12 jaar lezen van oktober tot april acht gloednieuwe boeken. Jongeren tussen 13 en 18 jaar lezen er zes. Als je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen mag je stemmen op jouw favoriete boek. Zo bepaal je mee welk boek de Leesjurywinnaar wordt!

De bib van Aalter werkt met een internetjury. Als jurylid lees je op jouw tempo alle boeken in jouw leeftijdscategorie tussen oktober 2022 en april 2023. Stemmen kan tot en met 25 april. De winnaars worden bekend gemaakt op 4 mei. De boeken vind je in de bibliotheek.

Klik hier voor meer info.